Background
10.1.2020australia, identiteetti, itsetuntemus, itsereflektio, oppiminen

Mitä Australia opetti minulle?

Elämä Australiassa opetti katsomaan kriittisesti suomalaisia toimintatapoja, mutta auttoi myös näkemään hyviä puolia omassa kulttuurissa.

Viimeaikaiset uutiset ja Australiassa asuvan siskoni jouluvierailu Suomeen, on saanut minut miettimään aikaani Australiassa. Muutin melko tarkalleen 15 vuotta sitten Australiaan silloisen aussipuolisoni kanssa. Asuimme siellä vain puolitoista vuotta, mutta siitäkin huolimatta Australialla on ollut valtavan suuri vaikutus siihen, millainen olen tänä päivänä.


Nauhoitin eilen videolle "tajunnanvirtaa" muistoista, joita minulla Australiasta on ja erityisesti jutuista, joita Australia on minulle opettanut: 1) luottamusta itseeni (erityisesti englannin puhumiseen ja taiteen tekemiseen!), 2) rentoutta, 3) remonttitaitoja (: ja myös, 4) arvostusta Suomea kohtaan. 

Oleskelu oman kulttuurin ulkopuolella tuo aina perspektiiviä itsestäänselvyyksinä pitämiini asioihin.

raisa-foster-35-me.jpg

Raisa Foster

Filosofian tohtori, itsenäinen tutkija ja taiteilija. Tutkinut erityisesti taiteen mahdollisuuksia kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa. Kehittänyt tunnustusperustaisen kasvatuksen ja johtajuuden mallin yhteisöjen kehittämisen tarpeisiin.